Израел отново е попаднал под "огромен ракетен бараж“

По-рано еврейските сили увериха, че са си върнали контрола над всички градове, разположени около оградата с Ивицата Газа

Израелските служби за спешна помощ съобщиха за нов "огромен ракетен бараж“ срещу централната част на страната, предава британският телевизионен канал Sky News.

Все още не е ясно откъде са изстреляни ракетите, но местните медии са категорични, че те идват от територията на Ивицата Газа.

"В отговор на неотдавнашните сирени за въздушна тревога, прозвучали на цялата територия на Израел, екипите ни бяха изпратени до докладваните засегнати места. Към момента няма данни за жертви“, се казва в изявление на спешните служби, предава "Фокус".

Кореспондентът на Sky News за Близкия изток Алистър Бункал е докладвал за въздушни сирени в Ерусалим и за силни гърмежи, които може да са предизвикани от работата на системата за противовъздушна отбрана – т.нар. "Железен купол“.

По-рано Израелските сили за сигурност увериха, че са си върнали контрола над всички градове, разположени около оградата с Ивицата Газа. Говорителят им Даниел Хагари докладва за "изолирани“ сблъсъци през последните няколко часа. По думите му към настоящия момент няма бойни действия в региона, но допълни, че е "възможно там все още да има терористи“.

Танкове, подкрепени от бойни хеликоптери и дронове, защитават пробивите около оградата. 15 от 24 града на границата вече са евакуирани.