Кубрат Пулев загуби от Дерек Чисора в оспорвана битка

Двама от реферите отсъдиха в полза на Чисора

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев загуби битката за интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация (WBA). Българският боксьор се представи на високо ниво, но отстъпи на Дерек Чисора с разединено съдийско решение в гладиаторски двубой в лондонската "О2 Арена", продължил пълните 12 рунда.

Кобрата не успя да притисне Чисора, а вместо това понесе тежки удари и завърши с две аркади. По-големият от братя Пулеви имаше категорично надмощие само в четвъртия и петия рунд.

В крайна сметка двама от реферите отсъдиха в полза на Чисора - неговият сънародник край ринга даде 114:112, а колегата му от Панама - 116:112. Единствено българският съдия Йордан Езекиев прецени, че Кобрата е надиграл съперника си - 116:112.

Това бе мач №32 за Кобрата на професионалния ринг, като той вече има 29 победи и 3 загуби. Чисора е в елитната компания на Владимир Кличко и Антъни Джошуа, които записаха успехи срещу Кубрат в спорове за световната титла - съответно през 2014 и 2019 г.

Чисора се качи на професионалния ринг за 45-и път. Той е с баланс от 33 победи и 12 поражения. Успехът е първи за британския ветеран от 2019 г., като по този начин Чисора прекъсна серия от 3 загуби. /БГНЕС, БТВ