Le Figaro: Франция увещава Путин да приеме обратно радикализираните чеченски мюсюлмани-бежанци

Жерал Дарманен

Жерал Дарманен

Жерал Дарманен, министър на вътрешните работи на Франция е на посещение в Москва, за да води разговори с руския си колега за приемането обратно в Русия на "радикализирани чеченски мюсюлмани, живеещи на френска територия", съобщава Le Figaro .

Чеченците започват да се заселват във Франция в края на 90-те години, спасявайки се от последствията на двете войни с Русия.


"Задачата никак не е лесна, защото държавата носи отговорност за мюсюлманските бежанци приети от Франция, но ненавиждащи френските ценности. Защо им е дадено тогава убежище? Защо съдът е отхвърлил решенията на експертните комисии, отговарящи за разглеждане на кандидатурите им?", пита авторът на статията.

"За Франция идеалният вариант е Русия да се съгласи да ги пхриеме обратно и след това да ги предаде на Рамзан Кадиров: верен слуга на Кремъл и безкомпромисен мюсюлманин. Преди да бъде предприета толкова унизителна дипломатическа инициатива, държавата трябваше да си зададе въпроса дали на първо място за нея са безопасността и процъфтяването на френските граждани. Крайно време е Франция да се заеме със своите собствени интереси", коментира изданието.

Превод: Faktor.bg