От 1000 до 4000 евро глоба за участие в протест срещу зелените сертификати в Триест

Административни санкции от 1000 до 4000 хил. евро ще бъдат наложени на организаторите, пропагандаторите и участниците в неразрешения протест срещу зелените сертификати в събота в Триест за възпрепятстване на свободното движение по пътищата, което на практика парализира главните градски артерии, съобщава АНСА.

Проучва се и позицията на организаторите от полицейските органи, при липса на известие за събитието, дейност, чийто резултат ще бъде доведен до знанието на съдебната власт.

По отношение на „бъдещи импровизирани демонстрации“ „бе разпоредено засилване на мерките за защита на територията, за да се гарантира спазването на забраната за демонстрации в забранени за достъп зони, предвидена от префекта на Триест съгласно Директивата на Министъра на вътрешните работи от 10 ноември 2021 г.

Според щаба на полицията хиляда души са участвали в похода в събота, който тръгна от Ларго Бариера. Част от снимките на демонстрацията се разглеждат от полицията. Днес префектът Анунциато Варде председателства заседание на Провинциалната комисия за обществен ред и безопасност, за да разгледа критичните въпроси от гледна точка на обществения ред. / БГНЕС