Предлагат на Русия да се върне към еднопартийна система

Владимир Путин

Владимир Путин


Дошло е време да се помисли за прехода на Русия към еднопартийна система. Тя е най-подходяща за развитието на манталитета ни. Това твърди Владимир Константинов, председател на Държавния съвет на Крим.

"Като вариант за по-нататъшното политическо развитие на страната смятам за уместно да разгледаме прехода към еднопартийна система. Либералната многопартийна система на Запада не е създадена за нашия манталитет. Тя не ни устройва, и затова не е приложима ефективно", написа Константинов в канала си в Telegram.

Ръководителят на кримския парламент смята, че днес е повратната точка. Според него политическото решение за преминаване към нова партийна система ще бъде навременно и оправдано. Той смята, че „в руската история не е имало по-ефективен проект под условното наименование „КПСС“.

Все пак, "изобщо без партии, както беше в Руската империя, „някак не е модерно“, смята Владимир Константинов. Освен това тогава не е имало легални партии, а подземни организации са се появявали постоянно в страната, отбелязва председателят на кримския парламент.

В края на март Владимир Константинов предложи да се „отхвърлят предразсъдъците“ и да се даде на партия „Единна Русия“ специален статут в обществено-политическата система на страната. А в края на май предложи отпадане на задължителното обучение по английски език в училищата. Според него, който има нужда от познания по чужд език, може да го научи сам. Като пример говорителят на Държавния съвет на Крим даде себе си, съобщава БГНЕС