Приднестровието понижи нивото на терористична заплаха


Приднестровието понижи нивото на терористична заплаха от "червено" на "жълто". Заповед за намаляване на нивото за опасност е подписана на 25 май от лидера на непризнатия регион Вадим Красноселски.

Ниво "Жълто" се въвежда първоначално за 15 дни, но всички мерки, които са били в сила по време на "червеното" ниво, остават в сила - като засилено наблюдение на стратегически съоръжения, проверки на контролно-пропускателни пунктове на входа и изхода на градовете, и забрана за използване на дронове без специално разрешение.

След 22 април, когато представител на руската армия заяви, че задачата на руските войски във "втората фаза на специалната операция" в Украйна е да установят "пълен контрол над Донбас и Южна Украйна" и да влязат в Приднестровието, регионът бе разтърсен от серия терористични атаки. За щастие нямаше жертви.

В тази връзка, на 26 април Приднестровието въведе „червено“ ниво на терористична заплаха. Последните съобщения за "терористични атаки" дойдоха от Тираспол на 24 май заради инцидент, за който се твърди, че се е случил в средата на месеца, припомня БГНЕС