Ранени в Украйна и пожар в руска електроцентрала след атаки с дронове

Близо десетина души са били ранени при нападение на руски безпилотен самолет в Южна Украйна, съобщиха официални лица, а в голяма руска електроцентрала е избухнал пожар, след като украински дронове са атакували района, предаде АФП.

Киев съобщи, че руски дронове са ударили южните райони на Николаев и Одеса, като двете страни продължиха неотдавнашните си нощни въздушни нападения срещу енергийни съоръжения зад фронтовата линия.

"Врагът отново атакува Одеска област с безпилотни самолети", заяви губернаторът Олег Кипер в публикация в Телеграм.

"Енергийната инфраструктура е повредена и в някои части на Одеса няма електрозахранване", допълни той.

Около 11 души бяха ранени в южния град Николаев след атака на руски дрон, заяви говорителят на украинската армия Наталия Гуменюк в интервю за националната телевизия.

В Русия избухна пожар в електроцентрала в южната област Ростов, съобщи местният губернатор, след вълна от украински безпилотни нападения в района.

Два енергоблока в електроцентралата в Новочеркаск - една от най-големите в Югозападна Русия - са били изключени от експлоатация, заяви губернаторът Василий Голубев в публикация в Телеграм.

"В трансформаторната подстанция избухна пожар ... който беше незабавно потушен. Два енергоблока на електроцентралата бяха временно изведени от експлоатация", каза той.

Ростовска област граничи с Украйна, а в областната столица се намира щабът на военното командване на Русия за настъплението ѝ към Киев.

"Няма пострадали. Причините за пожара се разследват", заяви Голубев.

Руското министерство на отбраната съобщи за свалянето на 11 украински дрона над Ростовска област.

В социалните мрежи бяха разпространени видеоклипове, за които се твърди, че показват няколко големи взрива в района на електроцентралата. /БГНЕС