Режимът на Вучич вече задържа за поставяне на цветя

Известният сръбски адвокат Чедомир Стойкович е задържан на белградското летище „Никола Тесла“ на излизане от страната. Той съобщава това в своя профил в социалната мрежа, предаде БГНЕС.

Причината за неговото задържане е, че е поставил цветя на гроба на убито албанско дете в Косово по време на кървавата война, която югославският диктатор Милошевич и Сърбия води срещу албанците през 1998-1999 г.

Самият президент Александър Вучич насъска подчинените си правоохранителни органи за разправа с адвоката, окачествявайки от Давос неговият морален жест като „срам за цял живот и забиване на лицето в калта и че прокуратурата и полицията трябва да си свършат работата по този въпрос“.

Чедомир Стойкович е адвокат на опозиционния сръбски политик Никола Сандулович, който беше жестоко пребит преди две седмици от режима на Вучич, за което БГНЕС вече информира българската общественост.

„Ако след Втората световна война Йозеф Гьобелс беше станал министър-председател/президент вместо Конрад Аденауер, днес Германия щеше да е същата като Сърбия, където след Слободан Милошевич президент/премиер стана министърът на пропагандата на Милошевич Александър Вучич“, подчерта Стойкович. /БГНЕС