САЩ и Великобритания предупредиха за големи терористични атаки в Москва до 48 часа

В следващите 48 часа може да има терористични атаки на територията на Русия. Това предупреждение се появи на страниците на посолствата на няколко държави едновременно, съобщава УНИАН.

Така посолството на САЩ в Русия съобщи, че "екстремисти планират да атакуват големи събирания в Москва, по-специално концерти“. В тази връзка гражданите на САЩ бяха посъветвани да избягват масови събирания през следващите 48 часа.

От посолството не уточняват за какви заплахи става въпрос и кой може да стои зад тях.

Понастоящем САЩ имат предупреждение за пътуване "ниво 4 " за американските граждани, които обмислят да отидат в Русия, което е най-високото ниво на подобни препоръки.

В предупреждението, което гласи "не пътувайте", се добавя, че може да има непредвидими последици поради пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна и ограничените възможности на посолството на САЩ да оказва помощ на американските граждани.

Налице е и повишена "възможност за тормоз и отделяне на американски граждани за задържане от руски държавни служители по сигурността".

Британското посолство в Руската федерация публикува подобно предупреждение. Там, като се позоваха на изявление на американска страна, посъветваха британците да се въздържат от пътувания до Русия.

В същото време германското представителство в Руската федерация съобщи, че на 8 март германското посолство в Москва и генералното консулство в Санкт Петербург ще бъдат затворени.