Серия земетресения в Индонения

В Индонезия седем души бяха убити и над 600 ранени при поредица от земетресения, предадоха световните информационни агенции.

Най-малко седем души са жертвите на поредица от земетресения в Индонезия през изминалия ден, а ранените са около 600 души, съобщи БГНЕС.

Агенция Ройтерс, позовавайки се на Индонезийската метеорологична агенция съобщи, че земетресението с магнитуд 6,2 в Сулавеси може да бъде последвано от мощни вторични трусове. Ако новите трусове са по-силни от вече регистрираните, има заплаха от цунами. Индонезийски метеоролози заявиха, че вече са регистрирали повече от 25 вторични труса.

По-рано АФП съобщи, че повече от дузина пациенти и персонал са в капан под развалините на болница, която се е срутила след земетресението.

"Болницата се срути", каза служител на спасителната служба в град Мамуджу предагенцията. „Има пациенти и медицински персонал и служители на болницата, които са затрупани под развалините и сега се опитваме да ги достигнем, за да ги спасим“, добави той, без да посочва конкретна цифра.