Скопие с остра реакция на изявление на Джамбазки


Министерството на външните работи на РС Македония осъди остро изявление на евродепутата Джамбазки, за което съобщи по дипломатически път на Министерството на външните работи на България, се казва в прессъобщение, публикувано на сайта на министерството.

В този случай министерството ще препоръча и на президента да реагира по съответния начин пред своя колега президента Радев, а за това поведение ще бъде информиран и председателят на Европейския парламент с искане за дистанциране , се казва още в изявлението.

Заплахите, изявленията за заплахи, съобщенията са въпрос, с който се занимават органите за сигурност. Очакваме те да разгледат сериозно последните изявления на Джамбазки и да вземат подходящо решение за ограничаване на достъпа му до страната.

Реакцията на външно министерство на РС Македония е във връзка с пост в социалните мрежи на българския евродепутат Ангел Джамбазки, в който припомня на президента Стево Пендаровски как в миналото са завършвали всички онези, които са се опитвали да забранят на лидери на ВМРО да влизат в страната, пише БГНЕС