Във Вилнюс започна антивоенният "Конгрес на свободна Русия"

Гари Каспаров e един от организаторите на конгреса

Гари Каспаров e един от организаторите на конгреса

Във Вилнюс беше открит "Конгресът на свободна Русия", който ще се проведе от 31 август до 2 септември. Целта му е да събере на едно място руснаците, които открито се обявяват против руската военна агресия в Украйна, както и представители на европейски страни и международни организации, подкрепящи народа на Украйна в борбата му против путинската диктатура.

Организатор на конгреса е Руският комитет за действие.

Конгресът ще премине под девиза "Бъдете храбри като Украйна" и в него ще участват Виктор Шендерович, Евгений Чичваркин, Михаил Ходорковски, Гари Каспаров, Юлия Латинина, Дмитрий и Геннадий Гудкови, Дмитрий Биков, Леонид Невзлин, Сергей Гуриев, Сергей Алексашенко, Алфред Кох, Константин Егерт, Владислав Иноземцев, Александър Морозов.

Международните участници са министърът на отбраната на Латвия Артис Пабрикс, бившият президент на Естония Тоомас Хендрик Илвес, съветникът на ръководителя на президентската администрация на Украйна Алексей Арестович, основателят на Hermitage Capital Management Бил Браудър, бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол, както и представители на правителствата на Литва, Полша и редица депутати от Европарламента.

Превод: Faktor.bg