Зеленски призова за повече оръжейна помощ и защита на Украйна от руските удари

Володимир Зеленски

Володимир Зеленски


Украинският президент Володимир Зеленски призова за повече оръжейна помощ за защита на страната му от руски въздушни удари, след като бяха повредени сгради в украинската атомна електроцентрала "Хмелницки", предаде ДПА.

При нападение с руски дронове в западната украинска Хмелницка област бяха ранени 16 души,  взривната вълна от експлозиите в близост до електроцентрала е разбила прозорците на няколко административни сгради.

Руските въоръжени сили снощи заявиха, че техните сили за противовъздушна отбрана са свалили, за пръв път, две далекобойни американски ракети АТАКМС, след като миналата седмица Украйна заяви, че е използвала доставените от САЩ ракети от този вид за първи път. Те са предназначени за "дълбока атака на вражески сили от втория ешелон", пише на сайта на американската армия.

Помощник-държавният секретар на Съединените щати по европейските и евразийските въпроси Джеймс О'Брайън оповести позиция на администрацията на САЩ, че военното присъствие на НАТО в Черноморския регион трябва да остане значително.