​Бареков скочи на Прокопиеви: Неморално е да се дава думата на това семейство

Империята на Прокопиев бил следващият балон, който ще се спука, твърди политикът

Семейство Прокопиеви имат полза от фалита на банковата система. Това стана ясно от коментара на лидерът на ББЦ Николай Бареков.

Атаката му е в отговор на изразената позиция от Галя Прокопиева по Нова ТВ, че от КТБ са раздавани безразборно пари, в това число и на проекта на ГМО-политика Бареков.

Галя и Иво Прокопиеви имат полза от фалита на банковата система и от драстично повишаване на инфлацията, за да си стопят многомилиардните кредити, които дължат на банкови институции. Те са съдружници по неволя с разследваните за грабежа на КТБ, коментира Бареков пред ПИК.

Според него да им се дава думата да говорят за банки и банкови фалити, е все едно съдържателка на публичен дом да проповядва морал, възмути се той.

Бареков предупреди, че следващият балон, който ще се спука след КТБ, "е империята на г-н Прокопиев, която, ако ББЦ дойде на власт, ще бъде извадена от системата на държавата, от която изсмуква милиарди.

"Припомням, че концесията "Каолин" му бе подарена, когато е бил на 28 години, и струва няколко милиарда лева", добави Бареков.

"Ограбените от Иво Прокопиев и КТБ пари, бяха парите на българските майки, деца, болни и възрастни хора", натърти Бареков.

Неочаквано обаче лидерът на ББЦ значително смекчи острия тон по отношение на банката на Цветан Василев и призова медиите да не се истеризира около КТБ, "докато не бъдат открити парите, които бяха изнесени с чували и не бъдат посочени точно и ясно конкретните виновници за ограбените от българския народ милиарди".

Междувременно стана ясно, че има още двама задържани и обвинени за аферата КТБ и за измъкването на чувалите с пари - БНР и БНТ съобщиха, че това са главният счетоводител на банката и заместникът му. Мярката за неотклонение ще се в съда гледа днес след 14.00 часа.