​Искат оставката на новия шеф на Агенцията за българите в чужбина – той е лакей на матушка Рус

Емигранти скочиха срещу политиките на вицепремиера Меглена Кунева

Само от часове във Фейсбук вече бушува нова социална група, която твърдо се обяви против огласения вчера избор на нов шеф на Агенцията за българите в чужбина.

https://www.facebook.com/groups/352994764885506/

Тя се казва: „Отказвам да бъда представян в България или в чужбина от Вангелов!“, а неин създател е авторът на блога „Де зората“ Милен Радев.

„Научаваме се, че за "председател на на Държавната агенция за българите в чужбина" е назначен русофил, известен с лакейските си верноподанически приклякания пред матушка Рус. Става дума за световно непознатия деятел на "ВМРО" Борис Вангелов, запомнен с участието си на публични прояви на Станишев и други русофили.

С възмущение отказваме да бъдем представяни от такава личност и отхвърляме всякакви контакти с него и с подчинения му комитет.

Призоваваме държавните органи, отговорни за това нелепо назначение да преосмислят действията си!“ се изтъква във водещото съобщение на групата.

Изборът на Вангелов взриви буквално интернет пространството, а срещу новия шеф се обявиха и много от сънародниците ви чужбина. Те припомнят, че през последните месеци са затрупали буквално вицепремиера Кунева с поредица от писма, в които са изложили концепцията си за развитието на Агенцията, както са очертали и профила на бъдещият й шеф, но въпреки това Кунева нито им е отговорила, нито се е съобразила с позицията им

В интернет вече се върти и клипче на което новият шеф е рамо до рамо със Сергей Станишев, а от трибуната на Национален събор на русофилите Борис Вангелов казва:

"Спасибо вам большое, братушки. Спасибо за то что вы нас освободили от турецкого ига."

На края на речта си ораторът русофил казва от името на ВМРО:

"Да живее България! Да живее българо-руската дружба!"

Българи емигранти вече са стартирали и подписка, с която настояват за незабавна оставка на Вангелов.