​Калина Крумова: Чрез Лидер Бареков купува гласовете на работниците

Решенията за коалицията не ги взимам сам, не ме притеснява, че си тръгват хора, казва лидерът на Цензурата

Напускането на ББЦ от Калина Крумова си е нейното решение, към мен не е отправяла обвинения. Това че си тръгват хора като нея и Ангел Славчев не ме притеснява. Така самонадеяно лицерът на Цензурата Николай Бареков обясни по Нова ТВ поредната политическа изневяра към проекта му. Според него не са верни и обвиненията за хората в коалицията, били одобрени от ръководството на партията.

Над 50% от листите на ББЦ са с жени и младежи до 30 г. Не отговарят обвиненията на Крумова на истината. Всеки има право да се разочарова. Каква да е коалицията не е лично мое решение, Националният съвет на регионите ми даде право да решавам. След това Изпълнителният съвет одобри коалицията, обясни Бареков.

Преди това Крумова призна, че са подменени идеите в партията, и в инициативите „Евромайки”.

Не подкрепям новата коалиция и предимно хората от Лидер и други, на които не им знам даже имената. Против съм печелене на гласове чрез работодатели и купуване на работници. Националният съвет не е одобрявал тази цялата коалиция. Бареков сам си решава партньорите. Лидер смущава хората и структурите. Лицата, които изнесоха битката и бяха зад партията останаха назад и бяха изместени от съмнителни партньори. Аз лично съм подала в Ловеч заявление, че се отказвам да бъда водач на листата на ББЦ. Бареков провали идеята за листа на „Евро майки”, обясни Крумова отдръпването си от проекта.