​Красимир Стойчев: Цветан Василев постъпи интелигентно

Докато чете процедурата, може спокойно да мисли за възстановяване на банката, смята предприемачът

Смело или хитро е постъпил Цветан Василен - на този въпрос отговори в студиото на Би Ти Ви бизнесменът Красимир Стойчев. Той заяви: "Бих казал, че е постъпил интелигентно. Докато чете процедурата, може спокойно да мисли за възстановяване на банката. За него напрежението пада. Той не е като някои други, които се скриха в Южна Африка, а се опитва да спаси това, което е създал."

КТБ не може да бъде спасена с изчакване, с пасивност и с демонстрации, категоричен е предприемачът. "Не мога да разбера ролята на този Обществен съвет, който не предлага никакви мерки. Банката може да бъде спасена от самите депозитари. Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Вместо да плачат, нека да се съберат, да вземат решение за увеличаване капитала на баската с размера на своя депозит. Имат в ръцете си определен коз да спасят банката. Публичните данни сочат около 3 милиарда и половина за обезпечение, а около милиард и половина за останалите. Ако се организират и кажат: ние събрахме милиард и половина депозити и искаме да спасим банката."

Попитан защо точно КТБ и не е умишлено съсипвана банката, Красимир Стойчев отговори: "Не можеш да разклатиш Уникредит примерно. Значи е имало някакъв луфт в тази банка, някой е видял възможност да я атакува. Никой умишлено не би искал да унищожи банката си", заключи той.