​Плевенелиев към Петър Стоянов: Вие зададохте ясния курс на България към Европа

Ветото, което наложих над Изборния закон, е абсолютно основателно.

Отнемат се президентските правомощия, аз не съм съгласен с това от гледна точка на назначаването на членовете на ЦИК. Не виждам никакви изисквания, но се говори за висок професионален ценз на членовете на ЦИК. Отпада дори провеждането на електронен вот, аз отчитам това като огромна грешка. В 21 век, когато българите работят с интернет, дори това да нямаме.

Така коментира в Пловдив мотивите си за наложеното вето президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава уважи представянето на книгата „Хроника на един президентски мандат“ на писателя Петър Райчев. Книгата е посветена на бившия държавен глава Петър Стоянов и на неговата политическа дейност.

Нашата, българската демокрация, е болна и има раково образувание, което трябва да се лекува. Имаме изкривено мислене. Хората ясно показаха, че искат мажоритарен вот и трябва да им се даде възможност за това, каза още Плевнелиев.

Според него пазарната ни икономика днес е заплашена от един микробус алчни олигарси, свободата на българските медии е на дъното.

Вие зададохте ясен курс на достойното място на нашата страна в Европа, каза още настоящият държавен глава на Петър Стоянов.