​Популистът Бареков плаши с украински сценарий, ако няма предсрочни избори

Ситуацията в България днес е патова, в НС също, Хората са разделени от омраза.

Целта на днешното събиране на симпатизантите на "България без цензура" (ББЦ) е да се сключи коалиционно споразумение, което да заличи раните, нанесени от леви и десни в годините на прехода.

Това стана ясно от изказване на лидера на партията Николай Бареков на първата национална конференция на регионите, организирана от ББЦ.

Бареков подчерта за пореден път, че неговата партия „държи съдбите” на парламента. Това станало след присъединяването на отлюспилите се депутати в 42 парламент. Единият от тях - Светлин Танчев, бе официално представен днес като гласът на партията в НС. Бившият журналист обаче е категоричен, че гласовете на "България без цензура" нямало да крепят управлението, нито пък ще подкрепят псевдоопозицията от ГЕРБ и Реформаторския блок.

Според Бареков има две алтернативи за предсрочен вот - в края на юли, а другата през октомври. Всичко друго щяло да доведе до украинска смяна на властта - бунт на жълтите павета.

Николай Бареков подчерта, че законът на партията за операция „Чисти ръце” ще бъде входиран в парламента от Румен Йончев, който напусна Коалиция за България. От това кой подкрепя закона ще стане ясно кой ще бъде слуга на мафията и кой застава зад морала.

Този закон наистина ще взриви от вътре българския парламент, убеден е Николай Бареков.

ГМО-политикът не пропусна и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, към който се обърна с думите: Г-н Борисов, учете вицове, защото скоро ще ви трябват зад решетките да си тушите нерадостните дни.

България без цензура се похвали, че не взема решенията си като ГЕРБ – на миндера в Банкя, но и не скри, че има „подаде ръка” за сътрудничество към човек от ГЕРБ – кмета на Стара Загора Живко Тодоров, с когото можели да работят в регионалната сфера.

Това логично навежда на мисълта, че много вероятно това да е поредния ГЕРБ-ер, който ще се присъедини към формацията на Бареков.

Отново от партията на дългия бивш журналист се обявиха за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев. Николай Бареков смята, че след свалянето на държавния глава, Маргарита Попова може да завърши мандата. Ако тя откаже, партията няма да даде доверие на председателя на НС Михаил Миков.

Земеделци и патриоти дойдоха да подкрепят първата национална конференция на регионите, организирана от партията на Бареков.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отправи поздравление към участниците в конференцията. Той отрече, че съмишлениците на Николай Бареков щели да работят с ДПС и остро атакува и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който много искал „една звездичка" на пагона и ходил в сараите с каракачански кученца подарък за Ахмед Доган.

За заместници на Бареков бяха избрани Ангел Славчев, Рада Коджабашева и Росен Петров. За секретар на формацията пък бе избран Стефан Кенов.

В Изпълнителния съвет влязоха освен председателя, заместниците и секретаря на партията и Десислава Балабанова, доц. д-р Христо Бозов, генерал Димитър Цветков, Георги Балабанов, Васил Василев, Ивелина Йосифова.

Членският внос на партията е 2 лева на месец. Решено беше партията да влезе в коалиция с ВМРО и Земеделски народен съюз.