​Рибново на бунт срещу агент Манол, той: Всички ме подкрепят?

Родопчани поискаха на митинг оставката на Ахмед Башев

В задочен конфликт влезнаха чрез ефира на bТВ уволненият директор на Рибново Манчо Джуркин и депутатът от ДПС Ахмед Башев, известен и като агент на ДС Манол. От селския на Рибново, на който се виеха хора и ечаха песни, Джурки обясни, че днес са пристигнали няколко хиляди души от Родопите за до го подкрепят в битката му срещу ДПС и незаконното му уволнение.

Хората на Рибново днес заявиха, че искат оставката на депутата Ахмед Башев, който се е превърнал в местен феодал и кадрува в цялата Благоевградска област и насажда етническа омраза. Никой не се страхува вече от него. Само 30 души се събраха в негова подкрепа и това са предимно хора, които работят във фирмите му, обяви Джуркин по време на директната ТВ връзка. От студиото Башев контраатакува с манипулативната тема, че хората в селото били в негова подкрепа, а само 30 били привържениците на уволнения директор.

Каквото и да правят, провокациите на ГЕРБ няма да минат, тези райони остават под контрола на ДПС, изпъчи се от студиото агент Манол. Според него срещу Джуркин имало 14 проверки с установени нарушения и той отдавна трябвало да бъде отстранен от поста. Башев отрече още да е провеждал чистка в района, но се закани, че пак ще бие на избори всичките си опоненти. Представителя на ДПС не пропусна да подчертае колко милиони е донесъл инвестиции на родното си село и затова всички го обичали.

Мазен Метьо си ти, като си сложил вратовръзка и си отишъл в парламента никого не можеш да заблудиш. Насадил си страх у хората и смяташ, че така се управлява, контрира го Манчо Джуркин.