​Шаренкова се похвали пред руска медия: Аз лично настоявах България да признае Крим за руски

Тя признава, че в избирателната програма на Румен Радев е записано, че ще се бори за отмяна на санкциите на ЕС срещу Русия.

„Един от главните лозунги в предизборната кампания на Румен Радев в предизборната кампания беше за отмяна на санкциите срещу Русия”, коментира пред руското издание „Взгляд” Светлана Шаренкова, член на ИБ на БСП.

„Той винаги е настоявал за това, това не са някакви нови възгледи, а неговият мироглед”, уверява тя руските читатели.

Според Шаренкова, Радев говори за признаването на Крим за руска територия, защото е „политик, който вижда реалността-Крим вече е руски, там е издигнато руското знаме, проведени са избори за руската Дума.

„Впрочем, аз още преди две години, като член на БСП, настоявах България да признае Крим за руски, защото той исторически винаги е бил руски”, хвали се Шаренкова.

Тя признава, че в избирателната програма на Румен Радев е записано, че ще се бори за отмяна на санкциите на ЕС срещу Русия.

„Ако бъде избран Радев, тогава ще се върне доверието към БСП и тя ще може да се изравни по влияние с ГЕРБ”, прогнозира Шаренкова.

Според нея, спирането на „Южен поток”, АЕЦ „Белене” и Бургас-Александруполис е заради намесата на Хилари Клинтън, от която в БСП се „страхуват” и затова тя била „вдъхновена от победата на Доналд Тръмп”.

„Значение има и това, че Тръмп прояви уважение към Владимир Путин”, коментира Шаренкова.