​Скандал! Непризнатият от ЕС Крим се представя в България, кой ги кани?

Окупираната от Русия украинска територия ще показва културния си и туристически потенциал

Министърът на културата на Крим Арина Новоселская оглави официалната делегация за посещение в българската столица София. В рамките на визитата ще бъде представен инвестиционният, туристическият и културният потенциал на полуострова, съобщава пресслужбата на Министерството на културата на Крим, съобщава Корреспондент.net, цитирани от Фокус.

„За първи път в страна от Европейския съюз Крим представя своя икономически потенциал, с цел да провокира интерес в българската бизнес общност за взаимноизгодно сътрудничество в рамките на свободната икономическа зона“, се казва в изявление.

Неочакваната визита обаче ще предизвика скандал, защото това реално означава, че България легитимира незаконната руска власт в Крим. Полуостровът, който е част от Република Украйна бе агресивно анексиран от Кремъл през март 2014 г. До сега нито една европейска страна не е признала Крим за отделна част от Украйна, и именно това стана повод Западът да наложи тежки санкции на Русия. От руското съобщение не става ясно по покана на чия българска институция ще се осъществи представянето, но то положително ще предизвика политически и дипломатически трусове.