​Станишев и БСП „скачат” срещу национализма, забравят, че те са проблемът за проявата му

Чревната партия продаде смесените райони на ДПС за да си осигури комфорт за номенклатурата

Станишев и БСП продълржават да разиграват политическия тетър, обяснявайки ,че Националният съвет на БСП ще излезе с политическа декларация, с която ще осъди проявите на национализъм у нас.

"Това е много опасна игра с огъня, има голяма разлика между родолюбие, патриотизъм и национализъм и ксенофобията и омразата към различния по етнос или религия, и това е голяма заплаха за страната", предупреди соцлидерът Сергей Станишев от Рим, където е за конгреса на ПЕС.

Като пример той даде сблъсъците пред джамията в Пловдив, Луковмарш, крайното говорене в парламента.

На въпрос дали в декларацията ще се визира само "Атака", той обясни, че тя засяга "всички, които си играят с огъня на национализма".

Станишев обаче мълчи, че точно той и кликата му в БСП са основният проблем за етническия мир и националната сигурност, защото са отдали на концесия смесените райони на ДПС и изобщо не се интересуват как всички различни там се мачкат и заставят да бъдат с кръвна група „ДПС”.

Соцлидерът е потвърдил пред столичен вестник, че ще води листата на две места – в Европа като лидер на ПЕС и в България като водач на БСП.