​Валери Симеонов: Бареков ще блокира границата с Турция по нареждане на Местан

ЦИК играе в полза на ДПС, не признава съдебни решения

От акциите на Бареков и „България без цензура” за затваряне на границата с Турция няма никакъв смисъл и ефект. Акцията им е безцелна, само се вдига пушилка. Действията им са съгласувани с Местан, така активират електората на ДПС. За тази опасност предупреди по Нова ТВ лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Според него Бареков изпълнява поръчка на ДПС, а акцията им е безцелна.

Ще блокират влизането на изселници в България от Турция, но там са разкрити 136 секции и всеки може спокойно да отиде и да си гласува. Освен това много от хората няма да тръгнат за България на 4 и 5 октомври, а ще пристигнат няколко дни по-рано, посочи Сименов. Според него основният проблем е в работата на ЦИК, не е заседавал в пълен състав когато са уточнявали секциите в Турция.

ЦИК правят услуга на ДПС и ще си затворят отново очите. Когато са взели решението за увеличаване на секциите дори не са извършили елементарна проверка, даже не знаят дали тези хора, които са заявили отварене на секции имат изобщо право да гласуват. Реално ЦИК нарушиха закона, ние сезирахме Административния съд, а той отхвърли решението им. Но ЦИК отново си го прегласуваха, демонстрирайки, че не зачитат съдебно решение, което не подлежи на обжалване. Ако Бареков са истински патриоти щяха да ни подкрепят когато протестирахме пред ЦИК, допълни още националистът.