​Задържаха още двама, забъркани в кражбата в КТБ

Новозадържаните са главният счетоводител и заместник-главният счетоводител на банката

Четирима, а не двама са задържаните за изнесените от Корпоративна търговска банка (КТБ) чували с около 206 млн. лв на 19 юни - денят преди тя да бъде поставена под специален надзор, съобщи БНР.

На 11 юли прокуратурата обяви, че са прибрани председателят на Управителния съвет и изпълнителен директор на КТБ Орлин Русев и главната касиерка Маргарита Петрова. Според държавното обвинение Петрова извадила парите от трезора в чували и ги предала на трети лица. Касиерката е обвинена в длъжностно престъпление в особено големи размери. Същото обвинение е повдигнато и на Русев.

Новозадържаните са главният счетоводител и заместник-главният счетоводител на КТБ. Засега няма яснота за ролята им в изнасянето на чувалите. Четиримата служители на КТБ ще бъдат изправени пред Софийския градски съд, който трябва се произнесе по искането на прокуратурата за постоянния им арест.

Основната хипотеза е, че милионите са в ръцете на Цветан Василев, мажоритарният акционер в КТБ. Но той заяви, че не е в България от 10 юни, заминал за Виена 9 дни преди изнасянето на чувалите