15 години решетки за Жоро инкасото

Апелативна прокуратура-Пловдив поиска 15 години затвор за охранителя Георги Енев, който миналата година духна с 1,5 млн. лева.

Обвинението днес протестира срещу ниската присъда наложена от Пловдивския окръжен съд, който осъди Енев на 8 години затвор.

Жоро милионера призна вината си и затова 15 годишната присъда, ако бъде приета, ще бъде редуцирана на 10 години. 

"Нямам какво да кажа", бяха единствените думи на Георги Енев пред магистратите. 

Държавният обвинител подчерта, че присъдата е наложена при смекчаващи вината обстоятелства, а всъщност такива нямало. Адвокатът му Георги Кутрянски обаче оспори мотивите на прокурор Божидара Попова. Според нея трудовата характеристика на Енев не е изрядна, както е прието от съда, защото мъжът е работил с прекъсвания и не той, а майка му се е грижела за малкото му дете след развода. Кутрянски поиска присъдата от 8 години да остане.

Присъдата ще бъди произнесена в 30дневен срок. Основният въпрос къде са парите - 1,5 млн. лева, към момента остава без отговор. 

Кутрянски заяви още, че не е говорил с клиента си по въпроса за парите, но му е разяснил, че ако каже къде са, може още да му се намали наказанието. Според защитника Енев се чувства добре в затвора, а към момента не е направил постъпки да работи, за да му се намалява наказанието. 

Парите на трите банки, които бяха обрани, са възстановени от застрахователното дружество.  Очаква се след приключване на процеса застрахователят да предяви претенции към Енев за парите. Адвокат Кутрянски отново подхвърли факта, че инкасо фирмата не е спазвала всички изисквания за сигурност. 

Припомняме, че през юни миналата година Енев помоли колегата да слезе от колата и да купи дюнери с мотива, че така ще го черпи за продажбата на колата си. След това Еневе духна и повече от две седмици бе в неизвестност, а по-късно се предаде.