Ал. Алексиев: Ако опитите на Ердоган за ислямизация у нас успеят, ни чака тероризъм

Нашето мюфтийство се командва от турското чрез тяхното посолство в България

"Турция се излямизира бързо и активно под ръководството на Ердоган. Турското мюфтийство командва българското чрез своето посолство у нас. Недопустимо е втората по големина религия в една държава да се ръководи от друга, но такава е практиката и в Австрия, и в Германия". Това заяви пред Нова ТВ експертът по международна сигурност Алекс Алексиев.

"Целта на Ердоган и Дианета е да се ислямизира турското население не само в Южната ни съседка, а и у нас. През 2002 г. тази организация има 335 млн. долара бюджет, а сега той е 2 млрд. долара. Дианетът е организация на сонитите, която дискриминира шиитите и проповядва радикален ислям. Турция на прага на гражданска война с кюрдите", коментира Алексиев.

"Главният мютфия каза, че в проповедите на Мохамед няма призиви на насилие. Думите на Мохамет в хадитите в Корана обаче казват друго. Те се смятат за свещен текст като шериата. Дали е враждебна или не ислямът, зависи как се практикува, Радикализирането на исляма започва от средата на 20-и век. Дотогава в историята е нямало подобно масово явление. В момента то се налага от Ердоган и Саудитска Арабия. България е фронтова държава. Опитите на Дианет да ислямизира българските турци засега са неусшещни, защото не се поддават. Ако те продължат и са успешни, ще се стигне до тероризъм у нас", каза още Алексиев.