Ан. Мозер: ГЕРБ правят магистрали, по които младите да се изнасят на Запад

ГЕРБ се хвалят непрекъснато, че правят магистрали и това е добре. Но по тези магистрали в крайна сметка най-бързо ще избягат младите хора от България, защото тук те нямат перспектива, работа и добри условия за живот. Това констатира по Нова ТВ един от символите на прехода лидерът на БЗНС Анастасия Мозер.

От няколко дни тя се е завърнала от САЩ в родината си, но смята, че ГЕРБ не са се справили с основното си обещание – да преборят престъпността и да въздадат справедливост на хората. 

Мозер подчерта, че не било необходимо да чакаме констатациите на евродоклада, за да разбере обществото, че в България се въртят милиарди мръсни пари. Според земеделския лидер най-страшното в днешната демокрация било, че комунистите и техните потомци, които ограбиха и съсипаха България, сега са новите капиталисти и олигарси и задават посоката на живот и развитие в държавата. 

Тя разкритикува амбициите на сегашния министър-председател със силна ръка да ръководи държавата. Според нея това трябвало да става единствено със силата на закона. Но в България и досега няма независима правосъдна система, което е единственият гарант за демокрация. 

Анастасия Мозер, която беше и един от създателите, и лидери на ОДС, изрази съжаление от разцеплението в СДС. Въпреки това синята идея не може да умре, защото тя е символ на демокрацията. Много хора помнят как ОДС измъкна България от тежката криза,  припомни Анастасия Мозер.

{fcomment}