Ангел Джамбазки предложи среща на следващите български евродепутати

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

На пресконференция на ВМРО след края на изборния ден Ангел Джамбазки благодари на хората, които са гласували за партията и не са разпилели своя вот. Това, според него, е задължение, което ще се постараят да изпълнят.

"Българските патриоти се обединиха около ВМРО и партньори", каза Джамбазки, който предложи българските евродепутати да се срещнат, за да преценят как да процедират занапред в Европейския парламент.

Красимир Каракачанов определи отминалата кампания като трудна, тъй като немалка част от формациите са се опитали да концентрират целия огън върху ВМРО. Той благодари на българите, които не са се поддали на провокацията и са подкрепили коалицията. По думите му хората са преценили, че могат да изпратят в Европейския парламент достойни българи.

"Атака" плюха по мен, по ВМРО, по цялата ни кампания по грозен начин, не знам как ще се гледаме в очите", коментира той.

По думите му Валери Симеонов е запазил джентълменски тон по време на кампанията.

8% българи гласуваха да се спрат експериментите с историята, с българското семейство, хората са казали "Не" на имиграцията и на Турция в ЕС,
Каракачанов също изрази надежда за второ депутатско място, по думите му 70% от гласоподавателите на ВМРО са гласували преференциално.