"Анонимните" удариха и сайта на ДПС

"Анонимните" изпълниха обещанието си и блокираха официалния сайт на ДПС. Интернет страницата на Движение за права и свободи не се отваря. По-рано хакерската общност Аnonymous Bulgaria заплаши партията на Ахмед Доган, че ще бойкотира формацията онлайн.

В страницата си в социалната мрежа Facebook „Анонимните” обявяват, че днес – 2 август, от 20.00 часа до 22.00 часа, имат намерение да действат. Ето причините за действията на хакерите: „Протест срещу кофти пенсиите на старите хора. Протест срещу далаверите на Доган. Протест заради всички пионки от ДПС, които си живеят като царе (охолен живот за наша сметка). Протест срещу нарушаването на гражданските права. Протест срещу мизерните условия на живот. Протест срещу всички корумпирани хора във властта.

Протест срещу приемането на Закона на детето. Протест срещу безобразията в България. Протест срещу качването на цените на електроенергията и храната. Искаме да вдигнете минималните заплати не с 8%, а с най-малко 50% (както и другите заплати)”. Това е посланието на хакерите, публикувано в социалната мрежа. Вчера пък вечерта "Анонимните" блокираха Интернет страницата на Народното събрание от 20 до 23 часа отново в знак на протест.