"Анонимните" удариха сайта на УНСС срещу новите такси

Вчера беше атакуван сайтът на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) София. 

 Той беше блокиран в знак на подкрепа на двата протеста на студентите, които за втори път излязоха да протестират срещу високите семестриални такси, които иска да въведе ръководството на учебното заведение.

 

„В знак на подкрепа към протестиращите студенти на УНСС Anonymous свалиха сайта на университет №1, като апелират, че образованието трябва да се мери в знания, а не в пари. :)", пишат във фейсбук страницата си протестиращите от Студентско-ученическо движение "Призив".

 

Образованието трябва да се мери в знания, а не в пари - това пък се уточнява в един от сайтовете на "Анонимните", които стоят зад хакерската атака.

Днес вече официалната уебстраница на УНСС работи нормално.

Възпитаниците на ВУЗ-а са категорични, че в момент на сериозна политическа криза и тежките икономически и социални условия, в които се намира страната,  увеличенията на студентски такси са меко казано неуместни и необосновани.

От ръководството на УНСС се опитаха да репликират студентите, като заявиха, че учащите се младежи всъщност съвсем не са наясно с проблема и затова реагират толкова крайно.