Антония Първанова: ЕНП отказа среща на Кунева, не я искат при тях

Европейската народна партия отряза всякакви контакти с Меглена Кунева и нейната партия. Реформаторският блок трябва да си дадат сметка какво се случва с Кунава, тя беше в Брюксел тази седмица и искаше среща с ЕНП, за да стане техен член. Но както на Волен Сидеров така и на нея и отказаха разговор. А отказа на среща в Брюксел е най-сериозната санкции за един политик.

Това обяви по bТВ новият лидер на НДСВ Антония Първанова. Тя бе категорична, че хората на Запад не си крадат лидери и еврокомисари, това е неприемливо. 

Заблудата на реформаторите е, че чрез нея ще направят някаква реализация. Реформаторският блок е странен, защото там има лидери от център дясно, до крайно дясно, коментира Първанова.

Първанова разкри, че скандалът с Христо Бисеров се приема много тежко в Брюксел. Евродепутатите потали: „Пак ли България? Пак ли корупция?”  Според Първанова този скандал ще бъде отразен в следващия евродоклад за нас.

Първанова не отрече, че искат създаване на Платформа за национално единство и в нея виждат и ГЕРБ.

Много от структурите на ГЕРБ тръгнаха от НДСВ. Борисов направи кариера  благодарение на Царя. Парламентът е най-голeмият враг на това правителство. Най-добре е изборите  да са две в едно.  Но БСП искат да няма избори две в едно за да може  да реализира още някои свои амбиции и да вземе и поста еврокомисар, каза още Първанова.