Арх.Иван Данов: Не съм получил 15 хил.евро обезщетения, това е манипулация

Крайно време е да се премахне автопилота, на който е оставено строителството в България

Аз предложих министерството на инвестиционното проектиране  да се казва “министерство на строителството”, за по-голяма яснота. То се прави по аналогия на такива институции в други страни. А целта му е да поеме планирането в големи мащаби. Крайно време е да се премахне автопилота, на който е оставено строителството в България. Това обясни по Би Ти Ви министърът на спорното министерство на  инвестиционното проектиране арх.Иван Данов.

Припомняме, че именно заради министерството на инвестиционното проектиране ГЕРБ внася вот на недоверие в Народното събрание. 

Данов отхвърли обвиненията, че назначенията в министерството ги прави под натиск или някой му ги налага. Министърът дори изрази загриженост, че има проблеми с кадрите, които напускат страната и скоро може да се окажем без геодезисти, инженери и други специалисти, необходими за бранша. 

Той посочи, че всеки ден се вижда със своя колега от Министерство на регионалното развитие и благоустройство, с когото съгласяват общи проблеми.

Иван Данов отхвърли скандалната информация, че е получил обезщетение от 15 хил. евро от френските социални служби.

Всичко по този въпрос скоро ще излезе на бял свят – какви са точно тези пари и как са били ползвани. Лично аз обаче не съм ги ползвал, това е манипулация. Всъщност, става дума за застраховка, която е за определен срок. Вече съм внесъл сигнал във Франция срещу френските социални служби, които нямат право да дават такава информация, за което ще бъдат санкционирани. Вече получих официално писмо от Франция, което удостоверява, че тези пари са абсолютно законни и че нямам никакви задължения да ги връщам. Това е затворена страница за мен, обясни Данов.