България посреща свободата с национален протест “Да запалим монополите”

135-тата годишнина от Освобождението на България ще остане в историята с голям национален протест, който ще премине под надслов “Да запалим монополите”.

 

На връх 3-ти март по улиците на много градове в страната ще излязат хиляди български граждани, за да изразят отново своите искания: съставянето на програмен кабинет и смяна на политическата система. 

Протестиращите ще настояват още за незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу потребители, клиенти на ЕРП-тата, топлофикация и ВиК до установяване легитимността на сметките, ЕРП-тата да преминат в ръцете на държавата и премахване на всички посредници, като НЕК поеме техните функции; разсекретяване на всички договори на производители на електрическа енергия за вътрешния пазар и разтрогване на договорите, ощетяващи държавата и гражданите.

Българите зад граница също заявиха своята съпричастност с протестите и обявиха, че ще се съберат пред посолствата ни в чужбина.

В София организаторите на демонстрациите обявиха два сборни пункта - на Орлов мост, в района на езерото „Ариана", и пред Министерството на икономиката. В 11.00 ч. от храм „Света Неделя" ще тръгне националистическият лъч от шествието на ВМРО.

От НДК в 14,30 ч симпатизантите на "Атака" също ще преминат по улиците на София по повод Трети март и ще се спрат пред катедралата "Св. Александър Невски" в 15 ч.

Очаква се всички протестни шествия да се обединят, като крайна точка от маршрута е сградата на парламента, където е планирано провеждането на митинг, който трябва да приключи най-късно до 17 часа.