Бареков: Нося тениски за три лева, не съм ходил на кръчма от 2 години

Популизмът не е нищо лошо. Да си популист означава да си близо до народа си. И това ние го правим всеки ден в различни краища на държавата, заяви пред Нова телевизия лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

"Ходя навсякъде. За мен предизборната кампания не е спирала. С изключение на тези два дни, които прекарах в Брюксел през лятото, през цялото време съм обикалял. И на море не съм ходил, а в кръчма не съм стъпвал от 2-3 години", оплака се новият политик в Седмицата на лидерите.

Бареков изчисли, че живее скромно с 2-3 хил. лв. на месец и харчи още от "оня" хонорар от Цветан Василев и Тв7, с който прекратява телевизионната си кариера.

От предизборната му изповед се разбра, че кара  евтина "КИА" и през деня носи тениски от 3 лв. с образа на Ботев и Левски. 

Лидерът на ББЦ категорично отрече да му е връчен ревизионен акт от НАП за неплатени данъци."Не съм укривал данъци, платил съм си всичко до стотинка още като получих 1.5 млн. лв. от телевизията", признава новия политик. Всичко, което се пише по вестниците лидерът на ББЦ определя като предизборен компромат.

"Финансовият министър Румен Порожанов е бил притиснат от Бойко Борисов да бъде завършена данъчната ми ревизия. Ако имам неплатени данъци ще си ги платя, но те няма да бъдат космически суми", обеща Бареков.

Бареков каза още, че в TV7, която му дължи 4,5 млн. лв., „цари пълен хаос“. „No Frame“ ще си получат заплатите в мига, в който синдикът си свърши работата. Ние ще се разплатим и със служителите си, и с контрагентите си. В България е пълно с беззаконие. Всеки удар по мен – от данъчни, от прокуратура, си е чиста предизборна ситуация", заяви лидерът на ББЦ.

"Обещанието в програмата да открие 1млн. работни места за политка било съвсем реалистично. Ако не създадем тези работни места, ако не върнем българите от чужбина държавата си заминава.

"България без цензура" предвижда комплекс от мерки, административни и данъчни облекчения за бизнеса, които да го стимулират и да създава работни места. Трябва да се освободи бизнеса и да му се даде възможност да диша, обясни Николай Бареков и припомни, че освен ББЦ и ГЕРБ нито БСП, нито Реформаторите написаха програма за управление.

Политиците трябва да се обединим и да положим усилия за създаване на работни места, за да може да върнем младите хора в България. Защото в момента пасивен е трудовият пазар за млади хора и за възрастните, коментира лидерът на България без цензура. По негова информация има 8-10 милиарда финансова дупка в държавата.

"Заставам зад думите си, че трябва да има безплатни таблети за учениците. Като цяло държавата трябва да се погрижи за децата. Мисля, че всички имат нужда да са образовани. Когато едно дете има таблет ще научи най-малкото английски", пресметна Бареков.

По въпрса за търговията с гласове, Бареков заяви, че според проучвания българските избиратели масово не са склонни да изтъргуват гласа си. "8% са готови да си продадат гласове. Партиите, които куоуват гласове, са ГЕРБ и ДПС, защото имат структури и финансов ресурс". Съжалявам, че не стана телевизионен дебат на лидерите, заяви лидерът на ББЦ. Лидерски дебат не стана, защото Бойко Борисов отказа участие и Местан му подражава, допълни Бареков.

"Достатъчно смел човек съм и мога да посрещна всяка една обида, особено след тежките атаки срещу мен в последните години. Много хора ме обиждат и псуват, защото беше създадена медийна истерия. Аз обърках много сметки. Никой не очакваше да събера такъв силен резултат на евроизборите", изтъкна  още новият политик и разказа как преди дни разхождайки се до църквата "Свети Георги" със своя 8 годишен син Николай агитка му викала "ДУДУК, БОКЛУК, УМРИ" и дълго плакал от обидите.

„Аз мога и двамата си сина да погледна в очите и да им кажа, че не съм купувал гласове. Две партии купуват гласове в България и това са БСП и ГЕРБ. Българският избирател според мен масово не е склонен да си продава гласовете“, заяви Николай Бареков.