Бареков зове от Брюксел: Баракова, отиди си с добро! Ти си жалка история

Фактическото влизане на Анна Баракова в парламента от Пловдив на гърба на "България без цензура" (ББЦ)ще бъде истинска подигравка с тези 10 000 пловдивчани, които са дали вота си за мен и партията".

Това каза лидерът на партията и зам. - председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков.

Той коментира изказванията на пловдивчанката, която бе в листата на ББЦ за парламентарния вот под номер 13 и бе избрана за депутат с преференция, малко след което обяви, че напуска партията и остава независим депутат.

Според лидер на ББЦ постъпката на Анна Баракова е фактическа кражба от пловдивчани, извършена най-нагло и безумно, представяйки го като "преференциален вот".

"За "България без цензура" 13/13 не е феномен, а жалка история на това как един никому неизвестен човек се взе на сериозно и се изплю в лицето на всички, които претърпяхме цялата гнусна атака по време на изборите, за да спечелим депутатските места", категоричен е Бареков.

"Искам да помоля Анна Баракова, която не познавам лично, да прекрати медийния цирк със себе си и с партията и да напусне парламента, където не й е мястото.

Очевидно няма кой да й каже, че отношението към нея в България е подигравателно и унизително, като към човек, който не е на себе си", допълва Бареков.

Според него на мястото на Баракова трябва да влезе известният пловдивски юрист Дяко Дяков.

Той ще бъде четвърто поколение народен представител в неговия род, знае няколко езика и е специализирал европейско право в Лондон.

"Да си депутат не означава да получаваш дебела заплата и да се возиш в лъскав мерцедес, скъпа госпожице.

Това е отговорна работа в полза на обществото, писане на закони и тежка опозиционна дейност срещу задаващия се реваншизъм във властта", подчерта Николай Бареков.