Борисов: ДПС са ядосани на социалистите, но прегръдката остава

"Аз турски не разбирам, за съжаление, и не можах да разбера много какво говорят. Но винаги сме имали много ясна политика по тази тема". 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след като бе отхвърлено предложението на ДПС за агитация на майчин език в предизборните кампании.

„Всеки човек, колкото повече езици знае, толкова по-добре. Да се говори в една предизборна кампания на български - имаше изказване, че текстът е антиевропейски. Може би в изказването на Лютви Местан, имаше и доза истина, но в следващите изказвания видяхте опит за голяма провокация”, коментира Борисов. 

По думите на му вече е видно, че БСП са се разсипали като партия. 

Виждате, как уплашено гледат социалистите, виждате г-н Миков как слушаше какво му говорят пред него на трибуната и сега г-н Стоилов, се опитва да излезе от ситуацията, в която беше поставена БСП, но това ще стане трудно. Единственият изход за страната са предсрочни избори”, заяви Борисов в отговор на въпроса, дали ДПС ще продължава да оказва натиск върху управляващите за Изборния кодекс . 

На въпрос, дали управляващата коалиция е застрашена, Борисов бе пределно ясен: „Те са много здрава коалиция, като интереси, така че не вярвам подобно нещо да ги разклати. Ядосани са в момента ДПС на социалистите. Нали знаете, когато се целуват хората, има и момент, когато се ядосват един на друг”