Борисов пуснал Галеви да избягат?

Когато Бойко Борисов бил главен секретар на МВР, се е срещал с дупнишките бизнесмени братя Галеви. За това намекна бившия министър на МВР Румен Петков. 

Бившият вътрешен министър подчерта, че при управлението на Тройната скандалните бизнесмени били разследвани, а когато ГЕРБ дошли на власт, Борисов ги пуснали да избягат от страната, пише ПИК.

„Защо ги оставиха да се измъкнат, може би за да не могат да разкажат, че са се срещали с Бойко Борисов“, зададе директен въпрос по Нова ТВ червеният депутат.

Той попита също къде са охранителните камери от имението на Галеви, и каква компрометираща информация е имало на тях за да бъдат скрити. Румен Петков намекна още, че и кокаиновият крал Евелин Банев Брендо е бил покровителстван по времето на Борисов, а едва след 2006 г. МВР започнало да работи по него.

„И него го скриха от България, пратиха го в Италия, за да не разкаже нещо“, каза още Петков.

Той не пропусна да коментира и приключилата наскоро визита на Бойко Борисов и Цветан Цветанов в САЩ. Според него за първи път българският народ не знае какво са си говорили управниците му с президент Обама. Бившият вътрешен министър разви версията, че държавата ни е била принудена да се съгласи да стане плацдарм за атаки срещу Сирия.

“Ако това е така, превръщаме се в мишена за терористи”, предупреди човекът , който знае много тайни в държавата.

Той опроверга слуховете, че е разследван за наркотрафик. “Автор на тези измислици е Цветан Цветанов, но така само излага България. Нямам проблеми със САЩ, ходил съм няколко пъти там на официални посещения, приемали са ме без проблеми”, обясни депутатът.

Румен Петков бе категоричен, че ако ГЕРБ не манипулират изборите, нямат шанс да спечелят догодина гласовете на хората.