Борисов за пожарите: 20 млн. заради някой, който си пече сланина и си хвърля фаса!

Държавата се справя адекватно в потушаването на огнените стихии, заяви премиерът

Гасенето на пожарите от последните седмици ще струва на държавата над 20 млн. лева. Това прогнозира премиерът Бойко Борисов.

По думите на премиера, държавата се справя адекватно в потушаването на огнените стихии, причина за които е човешка небрежност.

"Виждате по колко коли, пожарникари, пожарни, горски, виждате непрекъснато харчим над 20 млн. за пожари ей така заради човешката небрежност. Виждат по телевизията всяка вечер как горят пожарите. И тези, които ги гасят – и те са български момчета, и те имат майки и бащи. Тези, които са седели на 38 градуса температура и пожара – 1000 градуса, те са там, но и те имат родители, и те имат семейства. Някой си запалил да си пече сланина или си хвърлил фаса - що за идиотщина", коментира министър-председателят.

Премиерът посети новия спортен комплекс в столичния парк "Възраждане", заедно с кмета на града Йорданка Фандъкова, който отвори врати в началото на този месец. Церемонията беше скромна - премиерът обиколи новите площадки и този път нямаше официална част с рязане на лента.

На събитието присъстваха и спортисти, сред които Тити Папазов, Тереза Маринова, Йордан Йовчев и Христо Сираков. По време на цялото събитие те демонстрираха добри отношения с премиера и на различните игрища се включваха в играта. Борисов отказа, като на баскетболния терен каза: "Сигурно и от пет опита нямаше да успея, както направи Сираков".