Борисов звъни на волейбола, остави държавата на вицепремиерите

Премиерът Бойко Борисов "заряза" държавата и даде пълен карт бланш на вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков. Министър-председателят е изключил официалния си телефон и следи олимпийските игри в Лондон.

Премиерът вдигал слушалката и звънял на волейболистите ни след всеки мач и ги поздравявал за победите им. Това съобщи легендарният Любо Ганев пред БНТ. Борисов ще изкара лятната си отпуска в двореца в Евксиноград, а около него на няколко километра почива почти целият Министерски съвет. Заради Олимпиадата той е делегирал правата си в "мъртвия" политически сезон на вицепремиерите си Дянков и Цветанов, както и на новия си любимец - енергийният министър Делян Добрев, който замества по-старшите си колеги в сутрешните блокове.

Борисов се е заел и с федерацията по бадминтон, където се разрази скандал след отпадането на Петя Неделчева от олимпиадата. Тя се разплака в студиото на държавната телевизия и подхвърли през сълзи, че в Бразилия през 2016 г. може и да се състезава с паспорта на друга държава заради конфликта й с федерацията.