БСП посвети пленум на любимеца си Ламбо

С аплаузи на крака в препълнена зала социалистите посрещнаха днес една от емблемите на БСП – актьорът Стефан Данаилов. Той бе талисманът на социалистите на днешния пленум на столетницата, който получи много цветя и аплодисменти по случай  утрешния му юбилей.  В аванс за 70-годишнината заслужилият артист получи поздравления първо от Корнелия Нинова, а след това от президента Георги Първанов, лидерът на БСП Сергей Станишев, който го затрупа със 71 червени рози. 

„Скъпи Ламбо, за нас ти си не само прекрасен артист, обичан от поколения българи. Ти си наш другар", заяви Сергей Станишев.

Той посочи, че Стефан Данаилов винаги е отстоявал тезите си докрай.

Лидерът на БСП подари и картина на Ламбо, на един от любимите му художници - акад. Илия Петров. За съжаление Националният съвет няма право да номинира за Оскар, изтъкна Сергей Станишев. Затова, по думите му, днешният пленум номинира Ламбо за любов и признателност.

В трудни моменти за нашата партия си бил на предната линия, коментира още лидерът на БСП. Той припомни, че през 2011 година киносалонът на „Позитано" 20, където се провеждат пленумите на БСП са посрещнали Ламбо на крака, когато е бил номиниран за вицепрезидент.

Тогава Стефан Данаилов поел този тежък кръст и провел трудна, но успешна кампания за президентския вот. Искам да ти пожелая много здраве и вдъхновение, обърна се Станишев към актьора.

Той отправи специални благодарности и към съпругата на Ламбо Мария, която винаги е стояла до актьора, за да му вдъхва кураж и сила.

Данаилов със сълзи на очи прие добрите думи от Сергей Станишев.

В моя живот са се случвали различни неща, сподели актьорът, пояснявайки, че хубавите моменти в живота му са преобладаващите. Той посочи, че често е чувал „Браво", „Благодаря", но също така е чувал и викове „У-у-у" и „Оставка". Ръкоплясканията и възторга съм получавал от вас и хората, които вярват в лявата идея", сподели още Ламбо. Аз съм приятел, човек за дълъг път, подчерта още той и заяви, че в съзнателния си живот не е правил подлости.

Не мога да кажа дали се чувствам стар или млад, изтъкна още Стефан Данаилов. Стефан Ламбов Данаилов, макар и на 70 години, в следващите години няма да го видите срутен, сринат и паднал, обеща актьорът.

От нас зависи какво ще се случва за България и нас, подчерта той. Видях очи, изпълнени с обич, посочи той и след поредния момент на бурни аплаузи в негова чест заяви: „Аз съм ваш и занапред!".

Социалистите насрочиха и датата за заседанието на конгреса -16 февруари, от 11 часа в Зала 1 на НДК. Темата на конгреса ще е за обстановката в страната и избори 2013, както и промени в партийния устав.