Даниел Вълчев: Проблемът със съдия Тодорова е, че даде Цветанов на съд

Или аз или омразната Тройна коалиция - до следващите избори това ще бъде основната теза на Бойко Борисов. Сега целта му е да прилепи към Тройната коалиция, за да омърси и “България на гражданите”. Меглена Кунева трудно може да бъде вкарана в тази схема, защото при правителството на Станишев, тя беше еврокомисар. Затова ще атакуват мен като вицепремиер при предишното управление. Това заяви по Нова ТВ Даниел Вълчев, един от лидерите на новата гражданска формация.  Изявлението му бе предизвикано от обвинения от страна на правителството, че Станишев, Доган и Вълчев са избрали този Висш съдебен съвет, който забърка скандала със съдия Мирослава Тодорова. 

Реално по отношение на скандала със софийската съдийка наблюдаваме пълен хаос в изявленията на държавните мъже. Единия ден казват едно, на други друго, после се опровергават и хората не могат да разберат какво е истинското им становище, коментира Вълчев. 

Според него обаче ясно трябва да се знае, че този ВСС изпълнява поръчки на Цветан Цветанов и послушно назначи всички предложени от вътрешния министър магистрати.  

Този ВСС се ръководи от министъра на правосъдието, избран от Бойко Борисов. Заради този ВСС премиерът искаше да промени закона, за да им даде бонуси за добра работа и висока атестация. На този ВСС управляващите даде правото и да избира новия главен прокурор. Нормално е тогава да се запитаме - кого обслужват тези магистрати, ако не ГЕРБ, посочи Даниел Вълчев.

Той е категоричен, че в скандала с Мирослава Тодорова основният проблем е, че тя единствена се осмели да даде Цветан Цветанов на съд. Това е проблемът, а не изостаналите дела. Защо няма други уволнени магистрати, които са забавили много повече дела. ВСС не съди с един аршин и това го компрометира, категоричен бе Вълчев.

{fcomment}