ДАНС разследва началника на кабинета на Танев за връзки с турските служби

Именно тези подозрения са били поводът да бъде отнет достъпът до класифицирана информация на Мюйессер Солак

Началникът на политическия кабинет на министъра на образованието в оставка Тодор Танев е разследвана от ДАНС за връзки с турските служби. 

Припомняме, че първи за това писа Faktor.bg (виж ТУК), че на същата дама и е било отнето правото на достъп до класифицирана информация именно заради подозрения, че има връзка с турските специални служби. Но образователният министър усложливо мълчи по този въпрос, прикривайки съзнателно нерегламентираната дейност на началника на своя кабинет. 

Мюйессер Солак е представител на Реформаторския блок и на партията на Корман Исмаилов Народна партия „Свобода и достойнство" (НПСД). Тя дори бе водач на кандидат-депутатската листа на РБ в Разград на парламентарните избори през 2014 г.

Подозренията към Мюйессер Солак дошли от нейни опити да назначи двама съмнителни в регионалния Инспекторат на образованието в Благоевград, които били свързани с турските служби.

Солак се очаква да напусне министерството. Странното обаче е това, че информацията стана публична чак сега, когато министър-председателят Бойко Борисов поиска официално вчера оставката на образователния министър Тодор Танев.