Държавници и политици забравиха Шипка

Националният празник 3-ти март тази година бе съчетан в едно с национален протест. Над 120 000 българи в цялата страна излязоха, за да почетат светлата дата, но и едновременно с това да кажат, че не искат повече да са роби на тази политически класа. 

В столицата властта и народът се разделиха. Докато пред президентството течеше смяната на почетния караул, хората скандираха “мафия, махайте се”. Протестиращите в София се солидаризираха под общия лозунг “Гладът ни обединява”. 

Днес е велик ден за България, не можем да търпим повече тази политическа система, страната ни има бъдеще, скандираха ораторите на протестния митинг на площад “Батенберг” в столицата.

Най-скандално се оказа, че на връх Шипка тази година няма да присъстват официално държавни лица. На заветното място се отказали да отидат и политическите лидери. Въпреки това според организаторите на тържествата повече то 20 000 души от цялата страна ще се съберат там.

Петте лъча на протестиращите в София се отправиха към паметника на Левски, където поднесоха цветя. След това тръгнаха към Орлов място, където обичайно всички протестиращи се събират на едно място.