Делян Пеевски не е гласувал в Народното събрание за покупката от САЩ на бойните самолети Ф-16

И на двете гласувания на 19 и 26 юли депутатът от ДПС е отсъствал

Делян Пеевски

Делян Пеевски

Законите за придобиването на натовските бойни самолети Ф-16 и промените в държавния бюджет за изплащането им са приети без гласа на знаковия депутат от ДПС Делян Славчев Пеевски. Новината, която съвсем не е за подценяване, изобщо не бе забелязана покрай еуфорията от успешната битка за модернизация на армията ни.

peevski_f-16.jpg

Детайлно разглеждане на гласуването от 26 юли в Народното събрание, когато бе отхвърлено ветото на президента Румен Радев, показва, че Пеевски не е дал своя глас за американските самолети. Същия ден той най-вероятно е отсъствал от работа, защото парламентарната статистика сочи, че е пропуснал всичките шест гласувания за пленарния ден.

Оказва се, че и първото приемане на законопроектите за придобиването на Ф-16 - на 19 юли, също е минало без участието на Пеевски. В същото време ДПС обяви категорично, че подкрепя сделката, а без гласовете им тя нямаше шанс за успех в парламента.

Дали Пеевски случайно е пропуснал този важен избор или демонстрира конкретна позиция към придобиването на натовските самолети - ще стане ясно от следващите му действия като народен представител, но и от политическите позиции на ДПС.