Доказателствата за атентата в Сарафово на 99% потвърдени

Експериментът по мое мнение е 99% успешен, тъй като с първия взрив успяхме да потвърдим всичките наши очаквания и доказателства, които сме събрали до момента и ни даде насоки, с които да продължим разследването. Това каза директорът на Националната следствена служба Бойко Найденов след проведения днес експеримент за атентата в Сарафово, цитиран от БГНЕС. 

 

Найденов посочи, че резултатите, които са получени още от първия взрив, са напълно удовлетворителни, дори повече и затова няма да има втори взрив. Това, което разследващите са си поставили за цел е изпълнено 100%. Главата на извършителя е изхвърчала на абсолютно същото разстояние, в абсолютно същата посока, разликата е 40 см, заяви Найденов. На въпрос дали атентаторът действително е бил при багажното по време на взрива, Найденов отговори единствено, че действително са се потвърдили всички данни, които разследващите до момента са събрали като доказателства.

Два автобуса бяха подготвили разследващите, а в тях имаше манекени поставени там, където са били и хората. Целта на следствения експеримент бе да даде информация за това какъв е бил типът взрив, видът, количеството и пораженията, които е нанесъл, за да се прецени дали данните до момента са верни. За днес беше предвиден и втори взрив, но такъв не се наложи, тъй като още първият се оказа успешен и потвърдил данните.

Директорът на НСлС, обаче, отказа да каже какво количество експлозив са използвали и каквито и да е подробности от разследването с мотива-шега: "Няма да даваме съвети на бъдещите терористи".