Е. Михайлов: Намеса във вътрешните ни работи имаше на президентските избори, ДОСТ попречи на плана "Решетников"

Евгени Михайлов

Евгени Михайлов

Никой не е получавал повече гласове от нашите изселници от Турция по време на президентските избори от Георги Първанов - над 90 хиляди гласа

"Това, което наблюдавам последните дни, месеци и 27 години събужда у мен огромно съжаление. Разбирам АБВ и техния почетен председател Георги Първанов 27 години работи за легитимацията на ДПС и Ахмед Доган като национален герой", заяви пред бТВ режисьорът Евгени Михайлов. Реакцията му е по повод искането на АБВ партия ДОСТ да бъде забранена.

Той нарече "лъжа" твърдението, че Реджеп Ердоган помага на ДОСТ.

"Няколко лъжи и клевети бяха изречени. Бихте ли посочили едно единствено доказателство за намеса на турски дипломат или турската държава в подкрепа на ДОСТ", попита Михайлов. Той добави, че по време на цялата кампания не е видял такива представители, а през цялото време по новините е имало твърдения за намеса.

"Никой не е получавал повече гласове от нашите изселници от Турция по време на президентските избори от Георги Първанов - над 90 хиляди гласа.Но тогава турската държава ли помагаше на Първанов да бъде избран. Георги Първанов с агентурно име Гоце беше говорител на организацията ОКЗНИ, която организираше протести срещу връщането на имената на българските турци", припомни Михайлов.

"Има причина да се повдига точно сега този въпрос от всички тези структури, които изпълняват разпорежданията на Кремъл, производните на БКП, както и производните й партии, са обявени за престъпни със Закон. АБВ застават срещу тези, които застрашават легитимацията и монопола на ДПС", коментира той и припомни, че именно хората на Първанов искат сваляне на санкциите срещу Русия.

"Щом са патриотична партия ще защитават ли българския език", попита Михайлов по повод твърдението на Путин, че писмеността в Русия идва от Македония.

"Шестмесечната партия ДОСТ събра повече гласове отколкото партията на Георги Първанов и направи така, че ДПС да няма определяща роля в НС, за да може да прокарва прокремълското си влияние", категоричен беше Михайлов.

"До този момент стана ясно, че Кремъл се намесва в българските работи, както е описано в плана "Решетников". Той беше реализиран с избора на президента Радев. ДОСТ попречи на реализацията на втората част от този план на парламентарните избори", каза още Михайлов.

Той припомни, че няма нито едно доказателство за агентурно минало на лидера на ДОСТ Лютви Местан , а факт е, че дори и по време на изборите, опонентите му не извадиха нищо.

В студиото беше и Трендафил Величков от АБВ, който не позволяваше на Михайлов да довърши дори и едно изречение, като говореше едновременно с него и се надвикваше, без да изтъква аргументи или факти. По повод твърдението, че славянската писменост идва от Македония Величков заяви, че руският посланик трябва да бъде извикан в МВнР, за да бъде изразен протест.