Евгений Михайлов: Само обединение на десните може да бие 3:1 БСП

Днес с композитора Александър Кипров, писателя Теодора Димова, художника Георги Липовански и други съмишленици, на чиито рамене през годините се покатериха много от тези, които продадоха и предадоха синята надежда на милиони българи, излезнахме с Апел за създаване на патриотично Движение "22 септември".  Обръщаме се към всички демократични десни партии с призив за почтеност към избирателите и младите хора на България. Нека честно се признае, че само с обединение, а не с противопоставяне може и трябва да се работи за конституционно мнозинство, което в следващото Народно събрание да предизвика свикване на Велико народно събрание за приемане на нова Конституция.

Трябва мощна сила, която да отиде на изборите и да получи резултат 3:1 срещу БСП. Нищо добро не ни чака, ако заедно не спрем реставрацията на комунистическия режим от вече   забогателите и озверели наследници на БКП. Нищо добро не чака и нашите деца, ако присъдружените към Държавната сигурност на БКП - БСП и ДПС не бъдат спрени да провалят живота на поредното поколение млади българи. Всички които желаят промяна да се присъединят към този апел. За това призова от ефира на bТВ политикът и кинорежисьор Евгений Михайлов от името на Движение "22 септември".

Той посочи, че страната се намира в абсурдна ситуация на непрекъснати манипулации.

 Първо управляващите манипулират, че ако подадат оставка, ще се върне Борисов на власт. Вторият вариант, че ако има предсрочни избори, това значи да се състави служебен кабинет, ама  се състави когато бъде свален Плевнелиев, защото той не трябва  прави ново правителство. Може ли да се приема за нормално да се наричат студентите „мутри” и „бръснати глави”. Това са манипулации и искат да ни накарат да ги приемем за нормално нещо. Същото е и с насрочения утре митинг на БСП, който съвпада с футболен мач между Левски и ЦСКА. Искат  да се окървави протестът, и това ли да приемаме за нормално, попита Михайлов.

Той бе категоричен, че полицейщината, която е заляла София е стряскаща и толкова униформени не е имало дори при посещенията на Путин и Клинтън. Михайлов отчете, че и при предишното правителство е имало протести и гафове, но след всеки гаф е поемана отговорност  и се е знаело кой ще я носи.

А сега се крият. Прeдното правителство на втората седмица след протести подаде оставка, а сега пет месеца хората недоволстват и никой не ги чува. Необходим е рестарт на системата, но той може да стане само с  реформа, но една партия не може да я проведе. Нужна е нова Конституция, но за да се стигне до нея трябва обединение на десните, а не разпръсването им в разни блокове и партии, призова Михайлов.

Актьорът Валентин Танев, който също участва в дебата и обяви, че парламентът се е превърнал в полицейски участък.

А  Михаил Миков есе държи като началник на участъка. Предлагам да освободят стаи от парламента и да пуснат там вместо политиците, да си почиват полицаите, защото се изнервят и почват да скачат на децата. Имаме само един шанс да се хванем за тези млади деца и умове, те са ни спасението. Те искат нещо различно и нито едните нито другите партии. Трябва да преклоним глави и да кажем, че ни е срам, че докарахме държавата до това състояние,  но ни е срам и , че ги биха. Тук става дума да оцеляване на нацията, изригна от възмущение актьорът.