Европейски журналисти: Цацаров да разследва скандала “Пеевски-Цветанов”

Асоциацията на европейските журналисти иска Прокуратурата да разследва скандала с Делян Пеевски и Цветан Цветанов, обяви Иван Радев от организацията по БНР.

Изказването на Делян Пеевски, че по искане на Цветан Цветанов "неговите медии" са били използвани като медиен чадър над определени лица е конкретния повод Асоциацията на европейските журналисти да излезе със специална декларация. 

В нея те посочват какви трябва да бъдат конкретните последствия от тази ситуация.

"За нас е много учудващо, че до момента няма официална реакция, не като изявление, а като действие, от страна на прокуратурата, която би трябвало да поиска имунитетите и на двамата народни представители, замесени в скандала "Делян Пеевски и Цветан Цветанов", се казва в декларацията на европейските журналисти.

В нея се посочва, че незабавно трябва да започне разследване на точно тези признания за търговия с влияние в медиите. Тъй като името на главния прокурор също е замесено, е необходимо разследването да бъде максимално прозрачно и да се дадат гаранции, че самият главен прокурор Сотир Цацаров няма да влияе по някакъв начин на разследването", посочва още  Иван Радев от Асоциацията на европейските журналисти.