Филми за магистралите на Бойко гълтат 1 милион лева

Магистрали на ГЕРБ и бившия премиер Бойко Борисов ще бъдат увековечени за поколенията в няколко документални филма, които ще струват на държавата 1 млн. лева.

 Те ще бъдат финансирани от Министерство на транспорта по ОП”Транспорт”, а служебният министър Кристиян Кръстев вече е обявил обществена поръчка в 4 обособени позиции. 

Първата позиция е филм за строителството на две ленти за транс - европейските пътища и основни национални транспортни оси.

Първото видео включва доизграждането на лотове 2,3, и 4 на магистрала „Тракия”, модернизацията на пътя София – Калотина и доизграждането на магистрала „Марица”. Вторият филм е за магистрала „Струма” и изграждането на обходните пътища на Враца и Монтана.

Всеки един от филмите трябва да бъде тиражиран на DVD в 5 000 броя, поставени в графично оформени картонени опаковки.

Съгласно изискванията на възложителя всеки филм се изработва с английско и българско аудио.

Втората позиция е за железопътната инфраструктура. Лентата трябва да запечата строитеството на линиите Септември -Пловдив; Пловдив – Бургас и модернизация на жп гари по направлението. Другата лента по позицията е за модернизацията на линията Димитровград – Свиленград  и от града до турската и гръцка граници, както и изграждането на терминала в  Пловдив

Третата е за софийското метро и четвъртата е за морските и вътрешно водните пътища.

Офертите на фирмите кандидати ще бъдат отворени на 12 юли в сградата на министерство на транспорта.

Филмите най-вероятно ще бъдат излъчени в тв канали.

Те ще бъдат разпространявани на дискове.  Ведомството очаква всеки кандидат да предложи своя концепция за визията на филмите, пише обясниха за BNews.